Ta’ din 2-årige med i naturen; gode gaver til udendørs brug

Naturen er det helt rette sted for en 2-årig at boltre sig og lege. Ved at tage barnet med ud i skoven giver man det plads til fri leg og gode stunder. I den forbindelse kan en passende fødselsdags- eller julegave være til udendørs brug.

Forneden kan du få lidt inspiration til en perfekt gave til udendørs aktiviteter for den 2-årige.

Legetøj der gerne må komme med ud

Børn elsker som bekendt legetøj, og når barnet rammer de 2 år, så bliver det særligt interesseret i leg med legetøj og i at lege lidt for sig selv. Legetøjet har en anden værdi for en 2-årig end et spædbørn, og det kan derfor være en god idé at tænke over hvilket barn man skal give gaven, og hvad barnet elsker at lave.

Hvis man gerne vil have sit barn mere ud og opfordre til flere udendørs aktiviteter, så kan det være en god idé at give gaver man kan bruge i sandkassen eller på en tur i skoven.

Den perfekte gave til den 2-årige kunne f.eks. være en pedaltraktor, et løbehjul eller sand-legetøj. Det er alle gaver der gerne må blive beskidte og kan tåle at blive brugt i alle årstiderne.

Skab en interesse for dyreriget

En anden form for gave til den 2-årige kan dreje sig om at udvide kendskabet til naturen og dyreriget.

Her kan du f.eks. vælge at give barnet nogle lærerige bøger om dyr der lever på en bondegård eller om danske dyr i naturen. På den måde kan barnet udvikle sit sprog omkring dyr, natur og alt hvad der hører med.

Gode bøger kan give dig og barnet nogle uvurderlige timer sammen, og er du så heldig at vælge en bog som barnet virkelig elsker, så kan interessen for lige netop den bog om natur, planter eller dyr blive hængende i flere år.

Køkkenhave eller potteplante

En 2-årig begynder at få interesse for de ting som mor og far laver. Barnet har nemlig fået en alder, hvor det får interesse for omgivelser og de mennesker det omgås.

I den forbindelse vil barnet ofte elske at kopiere forældrenes vaner og handlinger, og giver man barnet lidt frihed til selv at producere noget, så kan det give et positivt boost til udviklingen og selvforståelsen.

Skal barnet have et udendørsprojekt, så kan du med fordel anlægge en køkkenhave, som den 2-årige selv får lov til at arbejde i. Det er en selvfølge at du skal hjælpe barnet på vej og assistere i visse opgaver, men barnet vil unægteligt se det som en givende leg og derved lære at værdsætte timerne i haven.

Bor du ikke i et hus eller en ejendom, hvor der er mulighed for en køkkenhave, så kan en potteplante også være en god løsning.

Plant eventuelt en hurtigt spirende krydderurt eller blomst med barnet, på den måde bibeholder du den 2-åriges interesse samtidig med at interessen for naturen kan dyrkes indendørs.

Suppler eventuelt den slags aktiviteter med en skovl eller en trillebør til barnet. Ved at have sine egne værktøjer til havearbejdet, vil barnet ofte føle en stor motivation for deltagelse.

Find flere gaver til 2-årige lige her.

Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!