Legestativ i haven

Forær den 2-årige et legestativ til haven i gave

Et legestativ er den oplagte gave til en to-årig, og det er en gave, som kan bruges i mange år fremadrettet. Den bidrager til, at børnene får udlevet deres energi, og samtidig er det med til at styrke den motoriske udvikling. Her kan du læse mere om, hvorfor du bør overveje at forære et legestativ i gave.

Legestativet er den ultimative gave

Med et legestativ til haven, får barnet mulighed for at udforske og udvikle sine motoriske færdigheder, og de får kontakt med mange forskellige aktiviteter, som de kan have glæde af alene eller sammen med andre børn. Samtidig er der mange forskellige legetårne at vælge mellem – nogle har sandkasser, svævebaner og gynger, mens andre er mere simple.

Et legestativ til haven gør, at barnet får mulighed for at teste forskellige aktiviteter af. Det er samtidig et sted, hvor barnet får mulighed for at socialisere sig med andre børn, så de både får en sjov, aktiv og lærerig oplevelse. Det kan dog være svært at vælge det helt rigtige, og det får du derfor en række gode råd til herunder.

Legestativer fås i mange materialer

Når du skal vælge legetårn, skal du først og fremmest tage stilling til, hvilket materiale det er lavet af. Træ er det mest populære materiale. Her er det altid en god idé at undersøge, om træet bliver efterbehandlet, så du er sikker på, at det er modstandsdygtigt over for vind og vejr. Ofte bliver de imprægneret, hvilket gør, at de holder i længere tid.

Herudover er de fleste legestativer udstyret med mange forskellige elementer og aktivitetsgenstande – eksempelvis kan du vælge legestativer med gynger, svævebane og mange andre aktiviteter. I sidste ende er det op til dig at vurdere, hvad der er bedst for netop dit barn, så du ender med det rigtige legestativ.

Legestativet skal ramme bredt

Et legestativ er garanti for mange timers underholdning, og det er samtidig fundament for barnets udvikling, underholdning, læring og socialisering. Derfor er det vigtigt, at du vælger, hvilke aktiviteter det skal indeholde, med omhu. Her kan du vælge legestativer med klassiske aktiviteter, men også mere moderne.

Du kan eksempelvis vælge et legestativ med svævebane eller klatrevæg, hvis det skal være muligt for barnet at bruge det i længere tid. Til de mindre børn er sandkassen ofte et hit, og typisk bliver den placeret, så den befinder sig i skyggen, hvilket er optimalt, når solen står højt på himlen.